Ontspannend dagje uit

Wil je graag een ontspannend dagje uit, neem je kind dan mee naar een pretpark. Een waterpretpark, bij voorkeur, want in badpak of bikini, met al je lillend vlees op den toog , wordt het alleen maar leuker. In het zog van je dartele, onbezorgde tweejarige, plons je door het peuterbadje, al pogend geen enkel babyvingertje of peutervoetje onder je mammoetpoten te vertrappelen , zonder daarbij natuurlijk je eigen woelwater uit het oog te verliezen. Op een meter van je vandaan slipt hij net van een glibberig trapje. Met de eerste symptomen van een kleine hartstilstand waad je in ijltempo naar hem toe, hopend dat het water niet rood gaat kleuren. Maar hij staat alweer recht en lacht breed. Niks aan de hand. Dan wil hij in de grot met het regengordijn. Je stoot je hoofd tegen de laaghangende rotsen maar volgt hem dapper verder de grot in, want God weet welke monsters staan hem daar op te wachten. Behalve een mede-ouder die lijdzaam toekijkt hoe zijn peuterdochtertje druppels van de rotswand likt, is er verder niks of niemand te bekennen.

De buil op je hoofd is nog in volle ontwikkeling als je zoontje je vraagt mee van de schuifaf te gaan. De schuifaf op peuterformaat uiteraard. Nèt iets te smal voor een 34-jarige kont. Maar het idee je kleine druif er alleen te laten afglijden, het woeste (0.5 meter hoge) water in, doet je alweer hyperventileren, dus prop je je billen zo goed en zo kwaad het kan op het mini-glijbaantje en duw je jezelf een weg naar beneden, wetend dat morgen alles bont en blauw zal zien en en passant je vinger openhalend aan de onverwacht scherpe zijkant. Kleurt het water alsnog rood. De verantwoordelijke volwassene en moeder in je staat nog te overwegen of ze klacht moet indienen bij de directie van het waterpark voor overdreven scherpe randjes als je zoontje weerom van de gladde traptreetjes slipt. Dubbele klacht dan maar? Twee vliegen in één klap ? Je bent er nog niet uit of je onversaagde tweejarige is al bezig een waterkasteel te beklimmen, waarbij hij duidelijk de allerhoogste glijbaan als einddoel heeft. Je spurt mee naar boven, vertrappelt onderweg drie of vier kleine kinderen en komt net op tijd aan om achter je kleine van de glijbaan te roetsjen en met een hard bonk op de bodem van het plonsbad te landen. Je kont ziet blauw maar je kleine is niet verzopen. Hèhè, dat hebben we weer goed gedaan.

índiceAls verantwoorde moeder had je natuurlijk ook frigoboxen vol gezonde snacks bij waar zoonlief niet eens naar omkijkt. Ondanks herhaaldelijk aandringen eet hij niet meer dan twee hapjes van de Ecuotoriaanse aardappelsalade, hoeft hij geen broodstokjes of rozijntjes, maar eet hij halverwege de middag wèl de zak doritos leeg.

‘Gaan we naar huis ?’, vraag je rond een uur of 5. ‘Nee, a casa no’, luidt het overduidelijke antwoord. ‘Maar ben je dan niet, moe?’, vraag je hoopvol. ‘Nee, Kai slapen nee’. Met de belofte nog even langs de dolfijnen en zeeleeuwen te lopen, krijg je het kleine grut dan toch eindelijk op weg richting uitgang, waar je eerst nog een verplicht rondje spitsroeden lopen doorheen de gift shop wacht. Bij de auto aangekomen, zet je een bruinverbrand mannetje in de autostoel. Hij zoekt en vindt meteen zijn knuffellapje en tutje en valt als een blok in slaap. Nu nog anderhalf uur rijden en je ontspannend dagje uit is over.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: