Weien met koeien

Weien met koeien. Of van tijd wat paarden. Maar liefst met koeien: witte met bruine vlekjes, witte met zwarte vlekjes, soms al eens zo’n mooie rooie. Wei na wei, af en toe onderbroken door een stukje bos, een kluitje huizen of een dorpsgemeente. Zo’n dorpsgemeente waar de hoofdstraat onvermijdelijk uitloopt op een mooie kerkentoren met niet al te ver daarvandaan een dorpscafé dat misschien ‘Onder den Toren’ of ‘Den Eik’ heet en waar de kerkgangers na de zondagsmis een borreltje of een pintje gaan drinken.

En naast die weien een breed fietspad richting volgend dorp. En een groene berm die overloopt in een greppel en die in de zomer volstaat met boterbloemekes en pisbloemen en van tijd al eens klaproos. En staat er iemand stil op dat fietspad dan komen de koeien uit de wei ernaast heupwiegend aangeschokt tot bij het prikkeldraad, nieuwsgierig op wat groene sprietjes kauwend.

En in het donker hoor je ze smakken en blazen en zuchten. Van tijd eens eens halfslachtig loeien terwijl in de koude herfstlucht  hun wolkjes warme adem wegdrijven over het bedauwde gras.

Weien met koeien , een beetje heimwee en veel nostalgie.

images

Getagged , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Advertenties
%d bloggers liken dit: