Annie Bottle

België was geen kandidaat-organisator voor de Olympische Spelen van 2020 dus vermoedelijk is de verkiezingsceremonie van de Olympische Stad 2020 in Buenos Aires een beetje aan jullie voorbij gegaan. Hier in Spanje daarentegen, waar Madrid voor de derde keer op rij (¡!) kandidaat was zijn er al rivieren inkt over gevloeid. Want de derde keer is niet altijd de goeie keer en meedoen is niet altijd belangrijker dan winnen, zelfs niet in Olympische aangelegenheden.  Kop van Jut is de burgemeester van Madrid, Ana Botella. Leuke weetjes over mevrouw Botella: ze is de echtgenote van expremier Aznar en werd burgemeester van Madrid zonder daarvoor verkozen te zijn. En na het debacle in Buenos Aires ziet het er ook niet naar uit dat er ooit nog iemand voor haar zal willen stemmen.

Wat was het probleem? Bueno… waar zullen we beginnen. Misschien even dit videootje bekijken?

http://www.abc.es/videos-espana/20130907/discurso-integro-botella-miembros-2656291619001.html

Nee, dit is geen grap zoals ik eerst dacht. Dit is het officiële discours van de Spaanse vertegenwoordigster van een Olympische kandidatuur, gebracht tenoverstaan van het voltallige Internationaal Olympisch Comité. Het mag duidelijk zijn dat Engels niet haar sterkste kant is. De speech is volledig fonetisch uit het hoofd geleerd en de uitspraak van bepaalde woorden ligt haar zo moeilijk dat er heel wat gebekketrek aan te pas komt. En meer handengezwaai dan nodig voor het landen van een Boeing 777, zoals el Gran Wyoming het zo mooi uitdrukte tijdens El Intermedio.

Ook de inhoud van de speech van Annie Bottle, zoals Ana Botella werd herdoopt op twitter,  laat te wensen over. De belangrijkste reden waarom het IOC zou moeten kiezen voor Madrid is omdat Madrid ‘a fun city’ is. En omdat het zo aangenaam is een ‘relaxing cup of café con leche’ te drinken op de Plaza Mayor. Zo, daar kunnen Tokio en Istanbul mooi een puntje aan zuigen! Meer hoeft een mens toch niet te weten?

Twitter en de sociale media draaien alvast overuren. Hierbij  de grappige analyse van El Intermedio:

http://www.infolibre.es/multimedia/videos/medios/2013/09/06/el_intermedio_analiza_intervencion_ana_botella.html

 

Een van de grapjes die de ronde doen

Een van de grapjes die de ronde doen

En de ‘auto-cue’ van Ana Botella:

http://www.youtube.com/watch?v=_vyV1KYjipU

Getagged , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Advertenties
%d bloggers liken dit: