Zin in een weddenschapje?

De 75-jarige Beatrix van Nederland doet troonsafstand ten voordele van haar 45-jarige zoon Willem-Alexander. Niet omdat het ambt haar te zwaar valt, maar ‘omdat de verantwoordelijkheid voor dit land in de handen van een nieuwe generatie moet liggen’. En daarmee geeft Nederland de rest van Europa eens te meer een lesje in vooruitstrevendheid. Que cunda el ejemplo, want God weet dat er in Europa nog heel wat vejestorios en cascarrabias hardnekkig aan hun troon vasthouden. Naar mijn mening dringend aan vervanging toe:
België –Albert II – 79 jaar

albert

Jovialer dan Filip is hij natuurlijk wel… stof tot nadenken…

en voor zover ik weet nog niet van plan ‘de verantwoordelijkheid voor het land’ in handen te leggen van de bijne 53-jarige Filip. Weet niet of dat te maken heeft met de altijd in twijfel getrokken capaciteiten van de kroonprins en zal daar verder ook geen uitspraken over doen. Maar Koning Albert is zelf ook niet onbesproken: zijn naam viel tijdens het onderzoek naar de fameuse roze balletten, hij heeft een dochter uit een buitenechtelijke relatie,…. Vamos, een groot voorbeeld op moreel vlak kan men hem alvast niet noemen. En koningin Paola vind ik persoonlijk maar een zure pruim: geef mij dan de immer minzaam glimlachende Mathilde maar!
Spanje – Juan Carlos I – 75 lentes jong.

juan carlos

Un elefante se balanceaba…

Ontzettend populair omwille van zijn pacifiërende rol ten tijde van de Transición, maar de laatste tijd in opspraak gekomen omwille van olifantenjachten in Botswana (niet zo netjes als je voorzitter bent van het WWF) en ook niet echt de juiste persoon om de moraalridder uit te hangen: Juan Carlos en zijn koningin slapen al jaren niet meer samen, wat niet betekent dat hij de nachten in eenzaamheid doorbrengt. U begrijpt met wel. Vele Spanjaarden zijn best te vinden voor het idee om de 45-jarige prins Felipe de scepter te laten overnemen, vooral nu JC begint te kwakkelen met zijn gezondheid en steeds minder politiek correct uit de hoek komt.
Groot-Brittanië: op de gezegende leeftijd van 87 jaar, neemt Queen Elisabeth II nog steeds de belangen van het land waar. Laten we wel wezen, fan van de 65-jarige flapoor Charles ben ik nooit geweest, dus rauwig zou ik er niet om zijn mochten hij en zijn Camilla nooit aan de bak komen als koningspaar. Geef me dan William en Kate maar. Die hebben tenminste nog wat glamour. Ook al schijnt bij William het karton vroegtijdig door. De arme schat.

A-leading-hair-transplant-surgeon-is-adamant-that-Prince-William-will-be-completely-bald-on-the-top-of-his-head-by-the-time-he-is-40

Genetica kan wreed zijn…

Misschien een leuk idee om hier een kleine weddenschap te beginnen over wie van deze oudjes de volgende zal zijn om troonafstand te doen?

Advertenties
Getagged , , , ,

2 thoughts on “Zin in een weddenschapje?

  1. Veerle Bonaers schreef:

    Volgens mij gaat het uitdraaien op een weddenschapje “wie van de drie valt er eerst dood”. Laat wat mij betreft de Queen met haar sjakoskes nog maar even de scepter zwaaien vanuit haar gouden koets, qua old-school glamour kan dat toch tellen he! Beter dan Charles en Camilla begot!
    Ik ben wel eens benieuwd wat Filipke er van zou bakken, die zou wel eens verrassend uit de hoek kunnen komen!

    • Het eerst dood vallen? Als het van de gezondheid afhangt zou ik gokken op JC, maar qua leeftijd is de Queen natuurlijk de meest voor de hand liggende optie… Albert kan natuurlijk ook nog geheel volgens familietraditie van een rots vallen… Oei,was dat erover?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: