Creatief met zwangere buiken of crisiseconomie

Weinig opwekkend nieuws van het Spaans economisch front. Voorzien wordt dat de werkloosheid in 2013 een nieuw record haalt van 26.2% , wat zo ongeveer overeenkomt met 6 miljoen mensen zonder werk. Waarvan velen al zonder inkomen, want hier in Spanje krijg je max. twee jaar werkloosheidsuitkering en velen zitten daar al lang boven. Maandelijks worden 30.000 mensen uit hun huis gezet omdat ze de hypotheek niet meer kunnen betalen. Zelfs de regering heeft nu ingezien dat het zo dus echt niet verder kan en er is een wetsvoorstel in de maak dat de banken verplicht de hypotheken uit het tijdperk van de immobiliënbubbel te herzien naar meer normale waarden. Het is maar een voorstel en nog in de maak, maar het is een hoopgevend signaal.

Ik heb  alvast een bijkomende bron van inkomsten gevonden. Hier in Spanje is de Nationale Loterij in het algemeen en de kerstloterij in het bijzonder, ‘El Gordo de la Navidad’, big business. En mensen zijn heel bijgelovig. Eén van de manieren om geluk af te dwingen bestaat erin je lotje over de buik van een zwangere vrouw te wrijven. En laat ik nu net zwanger zijn! Dus wanneer in december zich ellenlange rijen vormen voor de lotterijkantoren, zet ik een klapstoeltje op de hoek van de straat en bied mijn buik aan voor 1€. Succes verzekerd!

Getagged , , , ,

2 thoughts on “Creatief met zwangere buiken of crisiseconomie

  1. Manuel schreef:

    Como bien dices, los españoles tienen muchas supersticiones y con tu idea de ingresos extras, te diré que te voy a hacer la competencia, y no en “calidad” de producto, sino en precios. A saber!, Hay otra tremenda superstención española que es restregar el billete de lotería por la espalda de un jorobado, así que aprovechando mi estado “jorobil”, ofrezco mi también llamada “Chepa o Xepa” , dependiendo de la lengua materna, para competir con tu barriguita. Seguro que tu barriguita será más atractiva, así que yo lo haré por 0.50 €.
    Jajajajaja, me voy a hacer rico….
    AH!, ya lo he registrado…UUUhahahah.

    • Dios, hasta en esto un español tiene que venir y hacerme competencia desleal! De todas maneras, creo que voy a atraer más público yo que tú, más que nada porque durante el embaraza no solamente crece la panza sino hay también un notorio aumento de mi pechonalidad! A ver cómo vas a solucionar eso, ¡listillo!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Advertenties
%d bloggers liken dit: