Waar het hart van vol is…

Waar het hart van vol is loopt de mond van over. En omdat het me steeds meer moeite kost om mijn mond te houden en niet te praten over wat me zo ongeveer 24 uur per dag bezighoudt heb ik besloten het nieuws dan toch wereldkundig te maken. Als is het nog wat vroeg en vind ik dat ik eigenlijk nog een paar weken zou moeten wachten.

Allé … tromgeroffel en trompetgeschal… Speciaal voor mijn selecte publiek van bloglezers: IK BEN ZWANGER.

Voilà, ik heb het gezegd. 9 weken nu ongeveer. Niks nergens last van. Geen ochtendmisselijkheid, geen appelflauwtes, (nog) geen vreemde voorkeuren voor augurken met chocolade.  Alles hetzelfde als altijd, terwijl terzelfdertijd alles helemaal anders voelt.

Nee, Gretel, de Clear Blue heeft me niet in de steek gelaten. We zijn er eigenlijk niet eens aan toegekomen om het apparaatje te gebruiken. Want je moet twee maanden wachten om het te gebruiken, kwestie van de hormomen uit het lijf te laten en de derde maand was het al prijs. Messi is blijkbaar niet de enige scherpschutter die in Barcelona rondloopt…

Ik weet het al sinds 17 augustus. Om 7 uur ‘s morgens plaste ik op de Predictor en om 7.15h, was Gary al druk naar Ecuador aan het bellen om de blijde boodschap te verkondigen. Dat het daar dus 1.15h ‘s nachts was, daar had hij lak aan. Ik zat ondertussen nog te mokken op de toiletpot.

Niet vergeten evenwel dat ik diabetes heb en deze zwangerschap dus bestempeld dient te worden als ‘de alto riesgo’. Maar het was 17 augustus en in augustus bestaan er in Spanje geen medische risico’s wants ¾ van het medisch personeel op vakantie en de rest doet het liever rustig aan.  Dus tot 28 augustus was het niet mogelijk een afspraak te maken met een diabetesspecialist. De ‘specialist’ verwees me overigens onmiddelijk door naar Vall d’Hebron, want zwangerschappen daar deed ze niet in. Na een week wachten op een telefoontje van Vall d’Hebron, besloot ik dan zelf maar even te bellen, want het werd toch geacht ‘dringend’ te zijn, niet? Kwestie van misvormingen van de foetus te voorkomen en zo. ‘Dringend’ blijkt verschillende definities te hebben want er werd mij verteld dat het onmogelijk was vóór 3 oktober bij de specialist te komen.

Gelukkig heb ik al geleerd hier in Spanje niet al mijn geld op één paard in te zetten. De vroedvrouw verwees met 8 september vriendelijk door na La Maternidad, al even gespecialiseerd. Ook nu moest  ik na een week zelf even bellen om te horen wanneer ik afpsraak had. Bleek dat ze in de ambulatorio ‘vergeten’ waren de verwijzing door te sturen… Zucht… Maar un vrijdag heb ik dan eindelijk mijn eerste afspraak. Wish me luck!

Getagged , ,

6 thoughts on “Waar het hart van vol is…

  1. karen schreef:

    Luck!!! En nen ongelofelijk dikke proficiat!!!

  2. PROFICIAT! Hopelijk blijf je gespaard van de misselijkheid en andere kwaaltjes en loopt alles vlot. En begeleiden ze je daar medisch goed. Geweldig nieuws. (Geef de gelukwensen ook even door aan Gary als je wil.)

  3. Jessica De Roover schreef:

    Proficiat! Zo’n nieuws is altijd plezant, en daarom des te moeilijker om voor jezelf te houden. Veel leuker om met iedereen te delen 🙂 Ik hoop dat alles voorspoedig verloopt en dan zal ik je over zeven maanden nog eens een dikke proficiat kunnen wensen met een schat van een baby’tje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Advertenties
%d bloggers liken dit: