Koala’s, motards en BTW

Eigenlijk was het de bedoeling een blog te schrijven over mijn ongelooflijke weekend als sunlotionverkoopster op Barcelona Harley Days. Want flesjes SPF met koalabeertjes op verkopen aan stoere, volgetatoeëerde (schrijf je dat wel zo?) en in leren vesten gehulde motards terwijl op de achtergrond rock- en countrybands luidruchtig het beste van zichzelf geven is best een verfrissende ervaring.

  —–> ziehier het eerder vermelde koalabeertje

Maar helaas, pindakaas, eens te meer heeft de Spaanse actualiteit mij ingehaald. Wie kan er schrijven over blinkend chroom , ronkende motoren en tattoos  wanneer meneer Rajoy van de ene dag op de andere beslist de  BTW met drie punten te verhogen? En de werkloosheidsuitkeringen met 10% te verlagen? En de ambtenaren hun kerstpremie (14de maand) te ontnemen?

In binnen-  en buitenland gaan kritische stemmen op. Deze maatregelen zijn een poging het Spaanse deficit te verminderen, maar het lijkt er sterk op dat het effect op de Spaanse economie dramatisch zal zijn. En dat bedoel ik dus niet in positieve zin. De consumptie zal nog verder kelderen. Gezinnen zullen elke cent niet twee maar drie keer omdraaien en wie werkloos is weet al helemaal niet meer van welk hout pijlen maken.  Geld moet rollen, dat weet iedereen en deze maatregelen zijn een ware wielklem op de consumptie.

Waar blijven nu die vóór de verkiezingen aangekondige maatregelen om de economie op te krikken? Meer werk te creeëren? Spanje als exportland te promoten?

En waarom net nu? Is het niet een beetje suicidaal in een vakantieland als Spanje de BTW te verhogen net wanneer toeristen en masse toestromen en geacht worden met hun uitgaven de economie drijvende te houden?

Ik weet het niet. Meneer Rajoy blijkbaar ook niet meer. Die heeft al laten weten niet vrij te zijn in zijn beslissingen. Die noodsteun die geen noodsteun was, maar een kredietlijn zonder voorwaarden, zal er wel voor iets tussenzitten.

Advertenties
Getagged , ,

4 thoughts on “Koala’s, motards en BTW

 1. Veerle Metten schreef:

  Denk je dat de toeristen daarom minder gaan uitgeven? Ik weet het niet, ben zeker geen expert, maar hun vakanties zijn toch al geboekt, dus ze gaan toch komen. En ik denk dat de meesten dan niet kijken op een (of drie) puntje(s) meer BTW.

  Eigenlijk hoop ik dat je – ondanks de actualiteit – toch tijd vindt om over je sunlotionweekend te schrijven. Het lijkt me entertainend 🙂

  En ja, getatoeëerd schrijf je zo 🙂

  • Hier lijken de meeste economen er toch anders over te denken. Het gaat overingens niet alleen over buitenlandse toeristen. De meeste Spanjaarden gaan op vakantie in eigen land en het zijn niet de Spanjaarden die aan koopkracht hebben ingeboet. Update: gisteren werd nog gezegd dat de verhoging inmediato zou zijn, maar volgens de laatste berichten wordt het dan toch uitgesteld tot 1 september! Het sunlotionweekend hou je nog tegoed!

 2. Hubbie schreef:

  Dan heb heb je nog zo’n Lui als die Andrea Fabra…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: