Zo’n pottteke yoghurt, gij weet niet wat dat kost, zekers?

Nieuwe besparingsmaatregelen van de regering Rajoy: om fraudeurs ervan te overtuigen in het bootje van de fiscale amnistie te stappen, is besloten dat ze niet langer 10% zullen moeten betalen op al het zwarte geld dat jarenlang werd opgepot in fiscale paradijzen. Dat percentage wordt serieus verlaagd, zozeer zelfs dat sommigen minder dan 1% zullen moeten betalen op die verborgen fortuinen, die dan plots volkomen legaal zullen zijn. Vanuit de wereld van de rijken en machtigen was namelijk de klacht gekomen dat het huidige beleid van fiscale amnistie niet ‘voordelig’ genoeg was. Ben ik de enige die dit een beetje cynisch vind?

Het geld dat niet te rapen valt bij de rijken, gaat Rajoy dan maar verder zoeken bij Jan met de Pet aka Juan con el Sombrero.  Spaanse gevangenen krijgen vanaf vandaag géén vieruurtje meer. Want zo’n potteke yoghurt, gij weet niet wat dat kost, zekers? De electriciteit wordt volgende maand nog maar eens 5% duurder (en we zaten al bij de duurste van Europa) – midden in de zomer wanneer hier de airco’s op volle toeren draaien.  En de verhoging van de BTW is alleen nog maar een kwestie van tijd.

En wat de Eurocopa betreft, ons lichtpunt in donkere tijden… Volgens de geruchtenmolen zouden de spelers van de Spaanse selectie graag hun premie van 300.000€ in Polen of Oekraïne innen, waar ze slecht 20% belastingen dienen te betalen in plaats van +/- 50% /(ik zeg +/- want het verschilt hier van de ene autonome regio naar de andere). De steun aan het vaderland in moeilijke tijden is blijkbaar slechts van morele aard…

 

Advertenties
Getagged ,

2 thoughts on “Zo’n pottteke yoghurt, gij weet niet wat dat kost, zekers?

  1. Hubbie schreef:

    Als ze hun premie niet opeisen blijft het toch maar in de zak zitten van de voetbalbond. Dat ze hun premie dan ook maar doorstorten naar liefdadigheid!

    • Er is hier inderdaad een bewegind die aan de voetballers vraagt hun premie door te storen naar liefdadigheid, maar hoeveel er dat ook inderdaad gaan doen is nog maar de vraag. Ze zitten ook allemaal midden in de kosten, hè: Iniesta pas getrouwd, den Iker aan het bouwen,…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: