No hay dos sin tres (noblesse oblige)

Noblesse oblige, een blog over La Roja is vandaag onvermijdelijk én obligaat. Want drie op een rij, dat had nog niemand gedaan. En dat ze daar dan nog zo sympathiek en aards onder blijven, dat maakt het helemaal geweldig. Cristiano Ronaldo kan er nog wat van leren.

Hier de mooiste beelden van na de overwinning:

Eerst en vooral eerbetoon aan de verslagen Italianen. Een erehaag voor Balotelli die het bijzonder moeilijk had met de tweede plaats voor de Italiaanse selectie. Ze waren dan ook erg goed, maar Spanje was beter.

Sergio Ramos eert de Spaanse ‘aficionados’  in stijl. De Spaanse fans hadden zich er bij eerdere wedstrijden over beklaagd dat de spelers zo weinig aandacht aan hen gaven na de wedstrijden en dat ze graag iets meer terugkregen voor hun immense aanwezigheid (11.000 Spanjaarden waren afgereisd voor de finale) in deze moeilijke tijden.

Ook veel te jong overleden spelers worden niet vergeten. Ramos herdenkt Puerta met hetzelfde shirt dat hij ook al in 2010 en 2008 aantrok en Cesc ontroert met zijn witte shirt voor Jarque (1983-2009, RCD Español), Manolo Preciado (1957-2012), Antonio Puerta (1984-2007, Sevilla) en Miki Roqué (1988-2012, Real Betis)

Ook de naaste familia wordt niet vergeten. Piqué schopt keet tot de organisatie hem toelaat met zijn moeder op het gras te poseren en de kleintjes van Pepe Reina en Fernando Torres huppelen in kanten tutuutjes door de confetti.

Ondanks de legendarische rivaliteit tussen hun respectievelijke ploegen, Real Madrid en FC Barcelona, zijn de kapiteins Iker Casillas en Xavi Hernandez beste maatjes.  Toen vorig seizoen door Mourinho’s toedoen de spanningen al te hoog opliepen, was het overigens Iker die Xavi en Pujol opbelde om de plooien glad te strijken. San Iker, de Heilige Iker, wordt hij hier overigens genoemd. (Ook Iniesta de mi vida – Iñiesta van mijn leven, het koosnaampje voor Iñiesta, wil ik jullie niet onthouden )

Al ben ik zelf niet zo’n voetbalfan, dit gloriemoment van Spanje wilde ik jullie niet onthouden. Het moet niet alle dagen crisis zijn, toch?

Advertenties

One thought on “No hay dos sin tres (noblesse oblige)

  1. Jessica De Roover schreef:

    Ondanks mijn voorliefde voor de Azzuri, moet ik toegeven dat Spanje meer dan verdient gewonnen heeft. Het voetbal dat zij lieten zien, was om van te genieten, en de Italianen konden er deze keer niet aan tippen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: