Spaans benauwd

Het zijn weer spannende dagen voor Spanje, hoor. Tien dagen geleden hoorden we Rajoy nog verontwaardigd zeggen dat er absoluut geen sprake is van noodsteun voor Spanje en nu lijkt het opeens alleen nog maar een kwestie te zijn van wanneer: zaterdagmiddag of maandagochtend. Een mens krijgt het er zowaar –euh –  Spaans benauwd* van.  

Hoewel het merendeel van de kranten bereidwillig uitleg verschaft over hoe het mechaniek van de noodsteun precies in elkaar zit en wat de voorwaarden zijn om dat soort hulp te ontvangen, heb ik tot noch toe nergens iets kunnen terugvinden over de gevolgen van dit soort ingrijpende maatregelen op het leven van J(u)an Modaal.  Ik lees dat hier wellicht geen troika zal komen omdat Spanje de door de EU vereiste economische en financiële hervormingen al grotendeels heeft doorgevoerd, maar daar blijft het zowat bij.

Evenwel, die miljarden euro’s steun dienen vroeg of laat te worden terugbetaald. Toch? En door wie dan precies? Ik kan het al raden…  

*(Voor de taalliefhebbers onder ons: hier een link met de etymologische verklaring van deze vandaag zo toepasselijke uitdrukking: http://onzetaal.nl/taaladvies/advies/het-spaans-benauwd-hebben)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Advertenties
%d bloggers liken dit: